Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Wil je weten bij welke challenges ik regelmatig meedoe, kijk dan even helemaal onderaan mijn blog, daar staan de logo's. Liefs Esther

Volgers

dinsdag 13 januari 2015

Mooie verpakking voor een cadeaukaart
Voor de challenge #120 van Marianne Diva's heb ik een cadeauverpakking gemaakt, met chocolade in de hoofdrol. http://mariannedesign.blogspot.nl/2015/01/challenge-120.html. Ook wil ik deze laten meedoen met de 1e challange van De Egel. Hun thema is Alles mag. 


Nu heb ik niet de mallen van Marianne Design, maar wilde wel graag meedoen. Gelukkig heb ik wel de schelpenmallen van Marianne, dus de keuze voor zeebanket was snel gemaakt. Aanvankelijk wilde ik die leuke chocoladereepkaart maken die ook al in het magazine van Marianne Design heeft gestaan, maar omdat het een cadeauverpakking moest zijn, viel dit idee af. Toen ben ik eens gaan kijken wat andere deelneemsters al gemaakt hadden en kwam ik een paar keer dezelfde soort ideeën tegen, maar ik zou ik niet zijn als ik wat anders wilde doen. 

Van Dutch Doobadoo heb ik een mal voor een mapje, dus deze heb ik gebruikt. Hierin heb ik een label op maat gemaakt. 
Als basis, natuurlijk weer bruin kraft. Ik vind het lekker stevig om mee te werken en het kleurt (bijna) bij alles. Omdat de chocolade zichtbaar moet zijn, moest ik er een doorkijkvenster in maken. Deze heb ik gemaakt met een stans van Stampin'up. Natuurlijk bedenk ik zoiets als ik het mapje in elkaar heb zitten. Om het op te lossen dat ik er niet helemaal doorheen zou gaan met mijn stans heb ik er maar een stuk cardstok ingestoken toen ik ging stansen en gelukkig ging het er niet doorheen. Aan de binnenkant heb ik een stukje Mica geplakt, om het echt te laten lijken. 
En toen moest er nog iets bovenop... Van papier van Marianne Design heb ik de bovenkant gemaakt, maar ook hier moest een gat in. Dat was nog best even meten, ik wil natuurlijk niet teveel papier weg moeten gooien, elke friemeltje kan ik nog gebruiken hihihi. Ik heb er verder weinig aan gedaan, behalve de randen gedistressed. Was nog aan het twijfelen of ik er strikjes en lint op de boogjes moest doen, maar vond het eigenlijk zo al zo mooi. Onder heb ik een lichtroze label geplaatst, gekocht bij de Action. Ook hiervan de randen gedistressed. Ik vond het wel leuk om er een envelopje op te doen, een Craftable van Marianne Design. Deze heb ik gemaakt van dubbelzijdig papier van een blok van de Action. De kleuren pasten er wel bij. Een mooie plakparel voor op het envelopje als klein accentje. Ook heb ik er een kaartje ingedaan, wat de uitgestanste vorm van de bovenkant is. Deze paste er zo mooi in. Aanvankelijk had ik het kaartje gedaan wat erbij hoorde, en van hetzelfde dubbelzijdige papier, maar ik wilde het dubbelvouwen om het passend te maken, maar toen scheurde het. Het nieuwe kaartje paste meteen! Hierop heb ik een tekst van Marianne gestempeld, wat alles zegt: Geniet van elk moment! 
Omdat er op het envelopje bloemen staan, wilde ik er ook een bloem bij plaatsen. Meestal heb ik het niet zo op bloemen, dus het is echt proberen geweest. Pasgeleden ben ik met mijn moeder bezig geweest om het maken van rolroosjes onder de knie te krijgen. De binnenste gelige bloem is daar een voorbeeld van. Joy!Crafts had ze toen pas uit, maar mijn moeder had ze al van Marianne Design, dus er werden geen nieuwe aangeschaft. De roze bloemen eronder zijn wel van Joy!Crafts. Ik vind het best mooi geworden voor een beginneling in het maken van bloemetjes ;-) Tot slot een vlindertje uit een tuinserie van Marianne Design erbij om het af te maken. Boven het label heb ik van hetzelfde dubbelzijdige papier de hartjesballon van Marianne Design gemaakt. Natuurlijk brak weer het touwtje, maar dat heb ik zo strak mogelijk tegen elkaar geprobeerd te plakken om het te verhullen. Oeps nu weet iedereen het ;-)

Het label heb ik ook gemaakt van bruin kraft, met opgerulde randen. 
De schelpen heb ik gestanst uit aquarelpapier en deze met Vintage Photo en Walnut Stain van Distress ingekleurd. De witte stukjes heb ik met wit aquarelpotlood gedaan. Ik vind het er best echt uitzien, ondanks dat ik niet veel om chocolade geef. Ze zouden meer smaken in pure chocolade en meer in koffiesmaak moeten maken, dan zou ik er misschien meer van eten ;-) 
De schelpen heb ik op vlakjes van bruin papier geplakt, met als bedoeling ze in een soort van doosje te plaatsen. Ik weet niet helemaal of het goed overkomt, maar ik wist niet hoe ik het anders op moest lossen, Wel heb ik onder de chocolaatjes een 1mm-plakkertje gedaan, zodat ze ietsje omhoog kwamen, maar dit zie je volgens mij alleen als je de kaart in je handen hebt. Bovenaan de chocolaatjes heb ik van Stampin'up een bloemenrandje gemaakt van roze embossingpoeder. Er moest iets boven, maar ik wist niet wat en ook nu weer te snel geweest met opplakken. Geen geduld hè, begin maar met in elkaar zetten, de rest lossen we later wel op.... jaja... Ja dus! Om het af te werken wat papierlint door het gaatje van het label, met een mooi bruinig lintje erom om het bij elkaar te houden. 
Aan de achterzijde heb ik inkepingen gemaakt, zodat er ook echt een cadeaukaart in gestoken kan worden, zoals op de foto wel te zien is. Anders zou het natuurlijk geen echte cadeauverpakking zijn, duh! 

Ik vind het weer een geslaagd projectje, en veel mooier om te geven dan de verpakking die je er vanuit de meeste winkels bij krijg. Dit is persoonlijker!

Ik hoop dat jullie het ook weten te waarderen. 
Laat je berichtje achter, vind ik leuk om te lezen 

Liefs Esther

9 opmerkingen:

 1. Ontzettend leuke cadeauverpakking heb je gemaakt Esther.
  Net zeebanket!!
  Gezellig dat je meedoet met onze challenge.
  Groetjes,
  Marleen
  MD challenge blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is er leuk geworden Esther.
  Gezellig dat je meedoet met onze challenge

  Gr. Anita
  MDblog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk !!!
  Gezellig dat je meedoet.

  Mieke, MD Challenge blog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave cadeauverpakking, super leuk bedacht met het zeebanket Esther.
  Gezellig dat je met onze MD challenge meedoet.
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen

 5. Wat leuk dat je meedoet met onze eerste Challenge !
  Je hebt het geweldig gemaakt, ziet er heerlijk en mooi uit ☺
  Veel succes met de Challenge.

  Liefssss Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je dit mooi gemaakt Esther...
  Bedankt voor je deelname aan de challenge bij de Egel.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

 7. Super dat je meedoet met onze eerste Challenge !
  Bedankt voor je deelname en veel succes.

  {Blog De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi wat een leuke cadeaukaart. .
  leuk dat je mee doet aan de Challenge van de Egel.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geworden zeg. Fijn dat je meedoet met de uitdaging van de egel. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen