Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Wil je weten bij welke challenges ik regelmatig meedoe, kijk dan even helemaal onderaan mijn blog, daar staan de logo's. Liefs Esther

Volgers

zondag 7 mei 2017

Gisteren, vandaag, morgen


Ik had pasgeleden met mijn Bakery-kaart de challenge van Dutch Card Lovers gewonnen! Wat was ik blij. Ik had een mooie stans van Marianne Design gewonnen en mag gastdesigner zijn voor de challenge die start op 7 mei 2017.

De challenge is een inspiratiefoto met een kleurenchallenge erbij. De foto heeft een bloemtak met witte bloemetjes en een lieveheersbeestje erop. De kleurenchallenge is dan ook: Groen, wit, rood en een tikje zwart. Leuke challenge maar pfoe, hoe ga ik dit dan weer doen? Ik ben al gauw geneigd om roze en kraft te gebruiken, maar dat mocht dus niet.

Ik had van Marianne Design het perfecte stempeltje ervoor! Het is een oudere stempel, maar ik had hem nog nooit gebruikt. De stempel heb ik ingekleurd met mijn brushmarkers. Ik heb dit weer eens gedaan in de pauze op mijn werk! Wat is het heerlijk om overal te kunnen kleuren! Van Sinterklaas had ik een tasje gehad, waar mijn brushmarkers mooi in passen, juist omdat ik aangegeven had weer eens op het werk te willen kleuren. Met mijn twinkling H2O's deed ik het vaker, maar de laatste tijd was ik veel aan het haken in de pauze. Gelukkig zijn mijn collega's het helemaal gewend dat ik iets creatiefs doe in mijn pauze, dus niemand keek ervan op. Ik heb een half uur de tijd, dus mooi om even wat anders te doen, wat niet met een scherm te maken heeft.

Voor de vorm van de kaart heb ik gekozen voor de Cookie Jar van Dutch Doobadoo. Deze vond ik wel passen bij het plaatje. En ook bij de grootte ervan.

Toen ik de stempel gekleurd had, kwam het moeilijkste deel van de kaart: papier kiezen. Ik had bedacht dat ik voornamelijk papier van Marianne Design wilde gebruiken, omdat dat leuk is bij het plaatje. Dat betekende dus, dat het papier van Noor Design weer aan de kant gelegd werd, op het onderste kleine-ruitjes papier na. Deze gaf zo'n fijne Hollandse sfeer, die moest wel blijven. Gelukkig had ik van Marianne Design genoeg papier in de juiste kleuren, maar ik moest er wel enorm voor waken, dat het geheel niet te kerstig zou worden. En dat is best lastig met rood en groen als hoofdkleur! Ik had voor het middenvak eerst een leuk rood papiertje met bloemen gekozen, maar dat werd afgekeurd door mijn zusje, die ik om advies had gevraagd. Te kerstig! Eh oh ja dat is niet de bedoeling, ik wilde voor fris, lente gaan. Dus nog eens in mijn papierstapel gedoken en een groen papiertje gebruikt, dit klopte beter! De randjes van het papier heb ik wit gemaakt met Gesso.

Ik heb een hekje achter het meisje geplaatst, zodat het leek alsof ze buiten zat met haar bloem.
Naast het hekje een groene bloempot met een boompje erin en een rode gieter ervoor. Aan de andere kant van het hekje heb ik 2 laarsjes gezet. Alle drie ook van Marianne Design en de rode en zwarte stipjespapier ook van Marianne Design.

Bovenaan de pot heb ik een touwtje vastgemaakt, met hieraan een label. Het papier hiervan is van Noor Design, maar dat komt doordat hier gezellige kersjes en bloesem op staat, wat past bij de pot. Op het label heb ik een Mindfullnes tekst gestempeld. De wolkjes zijn ook van Noor Design, maar die vond ik zo goed passen bij dit tafereeltje. Het vlindertje daarentegen is wel van Marianne Design. Aan de rechterkant heb ik nog een tabje gedaan met een Vandaag-tekst erop.

Ik hoop dat deze kaart inspirerend werkt voor de deelnemers aan de Dutch Card Lovers Challenge. Ik vond het een leuke uitdaging om aan te gaan.

Met deze kaart wil ik meedoen met deze challenge:
Marianne Design diva's, favoriete kleurencombinatie
Cards and scrap, moederdag
Craft Addiction, alles behalve vierkant
2 Sisters on the blog, gebruik een Dutch Doobadoo mal
Creative Sketchy Girls, vlinders en/of bloemen

5 opmerkingen:

 1. Op mijn gemak je verhaalthe gelezen. Ik moet er ook soms voor waken om altijd Noor papier te gebruiken haha. Maar je hebt er een mooie combinatie van gemaakt hoor. De mal is erg leuk en past precies bij het tafereeltje.
  Leuk dat je je zus dan om advies vraagt haha dan doen wij ook regelmatig. Het is dus niks te kerstig geworden.
  Bedankt voor je deelname op ons blog.
  Groetjes Caroline DT 2Sistersontheblog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze DDD mal is erg leuk. En de uitwerking is erg mooi.
  Leuk dat je meedoet met onze challenge. Misschien vindt je het leuk om ook volger te worden?
  Groetjes Nicolette DT 2 Sistersontheblog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kaartje. Leuk dat je meedoet aan onze challenge CSG.

  Liefs Kim
  DT Creative Sketchy Girls

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke kaart!
  Leuk dat je meegedaan hebt met DCL én de maanduitdaging bij Cards & Scrap.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen