Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Wil je weten bij welke challenges ik regelmatig meedoe, kijk dan even helemaal onderaan mijn blog, daar staan de logo's. Liefs Esther

Volgers

zaterdag 16 mei 2015

Klaprozen-uitdaging


Door Janet Blaauw van Noor Design! ben ik pasgeleden uitgedaagd om een kaart te maken met de klaprozen stempel van Noor Design! Ze had een oproep geplaatst waarmee zij een creatie zou maken, met als tegenprestatie dat degene die gereageerd hebben, ook een kaart zouden maken met dezelfde stempel. Ook zou de leukste reactie beloond worden met een mooie prijs, en dat bleek ik te zijn! Ik heb een prachtige stans van Noor Design ontvangen, die ik gauw zal gaan gebruiken. Met deze kaart kon het niet, omdat het geen klaprozen waren maar andere bloemen.
Als je klaprozen in het wild langs de weg ziet staan, zijn ze rood. Maar ze zijn er ook in oranje, roze, paars etc. In mijn tuin staan oranje klaprozen, dus ik wilde graag oranje kleuren gebruiken. Als bewijsje heb ik er maar een foto van gemaakt hihi. Ik wil natuurlijk graag iets anders dan de anderen maken hè, dat blijft zo ;-)

Ik heb lang zitten twijfelen of ik een rechthoekige kaart wilde maken of een wikkelkaart. Uiteindelijk heeft (aanvankelijk) de rechthoekige kaart gewonnen, omdat ik er meer op kwijt kon dan op de wikkelkaart. Intussen ben ik ook begonnen aan de wikkelkaart te maken, die laat ik binnenkort zien.

Ik ben begonnen met een rechthoekige kaart van kraft, waarbij ik de randjes opgeruld heb. Zo handig die tool van Tim Holtz, ik gebruik hem zo vaak! De ondergrond is 2 vellen papier van Studio Light, 1 groen en 1 oranje gevlekt met groene dingetjes erop. Doordat ze uit hetzelfde blok komen, kleuren ze wel goed bij elkaar. Het papier was niet groot genoeg voor het hele vel, maar samen wel.  De buitenste randjes ook weer opgeruld. Op het brede deel van de achtergrond, het oranje deel, heb ik een stempel van Kaiserkraft gezet. Deze vond ik er zo stoer bijpassen.
De klaprozen stempel heb ik gezet op aquarelpapier in Rich Cocoa van Memento. Deze gebruik ik de laatste tijd eigenlijk altijd, omdat deze zachter van kleur is dan zwart en de inkt is makkelijk weg te vegen van je stempel. De stempel heb ik ook gezet op oranje designpapier en groen designpapier. Deze heb ik daarna netjes uitgeknipt, op elkaar geplakt en daarna verhoogd op de witte stempel geplakt. Onder de stempel heb ik met Pumice Stone van Distress een schaduwrandje gecreëerd. Omdat ik de oranje bloemen wat flets vond, ben ik er met Spices Marmalade Distress en Apricot Nectar van Twinkling H2O's. Het aquarelpapier heb ik langs de tekst gescheurd en de randjes bewerkt met Spiced Marmalade en Rich Cocoa, beide van Distress Inkt. Deze heb ik daarna geplakt op een stukje ribbelkarton wat ik ook gescheurd heb. Zo krijgt het een wat rustiekere karakter. Ik vond het heel leuk om een Magnolia stempel erbij te gebruiken, omdat je meestal de klaprozen stempel op zichzelf ziet, zonder ander plaatje erbij. De stempel heb ik ingekleurd met twinkling H2O's Apricot Nectar voor de bloemen, Smokey Diamond voor het hart van de klaprozen, Warm Pecan voor het shirtje en Dragonfly Wing voor het haar. Achter het meisje heb ik een polaroid van Dutch Doobadoo gebruikt. Deze heb ik gemaakt van aquarelpapier, maar de achtergrond heb ik ook weer gekleurd met Spiced Marmalade en Rich Cocoa, beide van Distress Inkt.

De basis is klaar, nu kan het versieren beginnen.
Rechtbovenin heb ik een folding die van Nellie Snellen gebruikt, met hierop een stempel van Noor Design en 2 hartjes plakparels erop, precies op de plek waar op de stempel ook hartjes zitten.
Onder het ribbelkarton heb ik een snijmal van Noor Design! gebruikt, in lichtoranje. Linksbovenin heb ik een doily gebruikt, eigenlijk gewoon een taartrandje van de Action. Mooi van formaat en supergoedkoop. Ik zou ik niet zijn als ik ook niet een label zou gebruikten. Deze heb ik verstopt onder het ribbelkarton. Hierop heb ik in bruine inkt een stempel van Stampin'up gezet, met hieroverheen een tekst van Craft Emotions in Forest Green van Stazon. Aan het label een mooi lief kanten strikje, supercute!
Linksonderin een stempel van Different Colors, waarbij ik de letters ingekleurd heb met Spiced Marmalade. Op de polaroid heb ik een swirl gestempeld en de tekst Liefs van Noor Design erop geplakt. Het papier is hetzelfde als de ondergrond. Onder de polaroid loopt een lintje met hieraan een gesp van Noor Design met een lief strikje erin. Tot slot net boven het strikje een label van Marianne Design, met 2 plakparels erop. Naast het gevouwen rondje ook nog 3 plakparels. En op het ribbelkarton nog 2 vlindertjes om het vrolijk af te maken.

Deze kaart wil ik, behalve natuurlijk met de challenge van Janet Blaauw, ook mee laten doen met de volgende challenges:
http://knutselsenkadootjes.blogspot.nl/2015/04/challenge-24-bingo-bij-knutsels-en.html, de bingo is stempelafdruk-geel-bloemen, maar kan ook parels, geel en lint zijn.
http://hobbyvisiondt.blogspot.nl/2015/04/hobbyvision-challenge-38.html thema Voorjaar
http://de-egel.blogspot.nl/2015/05/mei-challenge-5.html cijfers en/of letters
http://paradiseofstamps.blogspot.de/2015/05/challenge-18-lace-ribbon-team-2.html


Ik hoop dat jullie mijn kaart waarderen ;-) Ik vind het zelf heel chic in ieder geval.
6 opmerkingen:

 1. Hoi Esther, wat een leuke kaart, er valt genoeg op te bewonderen. Dank je voor je deelname aan de challenge bij de Egel.
  Lieve groetjes Miranda (dt de Egel)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is prachtig!
  Bedankt voor je deelname bij K&K.
  Lieve groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat je meedoet met onze 'Letters/cijfers' Challenge !
  Bedankt voor je deelname en veel succes.

  {Challengeblog De Egel}
  {Hobbywinkel De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kaartje Esther, gezellig dat je meedoet met onze BINGO bij K&K.

  groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kaart met heel veel te zien en te bewonderen. Dankjewel voor je deelname bij Paradise of stamps.
  xxx Plony

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kaart hoor.
  Leuk dat je mee doet aan de Challenge vsn de Egel.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen