Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Wil je weten bij welke challenges ik regelmatig meedoe, kijk dan even helemaal onderaan mijn blog, daar staan de logo's. Liefs Esther

Volgers

donderdag 28 mei 2015

Lichte mannenkaart


Voor mijn vroegere buurman die 81 is geworden heb ik deze verjaardagskaart gemaakt. Hij woont, samen met zijn vrouw, al 41 jaar naast mijn moeder en dat is best uniek. Vroeger hebben ze altijd op ons gepast, we konden er altijd aanschuiven als er iets lekkerders gegeten werd dan thuis en als het ons uitkomt met feestjes (50 jarige bruiloft) wonen mijn zusje en ik ineens weer thuis, compleet met aanhang ;-)
Als basis voor deze kaart heb ik de Sketch it challenge uit het Noor magazine nr. 6 gebruikt. Tiets Wolfard heeft weer een mooie sketch gemaakt, maar ik was er niet aan toegekomen om er eerder iets mee te maken. Deze stempel van Snoesje heb ik al een tijdje in mijn bezit en omdat ik twee zoontjes heb, vond ik het wel toepasselijk om het te gebruiken. Deze keer heb ik voor zachtere tinten gekozen. Zo zie je dat hij door ander kleurgebruik toch een andere uitstraling heeft gekregen dan bij de jongenskaart die ik pas geplaatst heb,
http://freubelstorm.blogspot.nl/2015/05/feestje-taart-kadootjes.html.

Het is een oudere man, die vroeger boekhouder is geweest en tegenwoordig zich bezighoudt met tuinieren. Daarom vond ik het papier met de blaadjes erop wel heel toepasselijk voor hem en dat werd mijn uitgangspunt. Het papier is allemaal dubbelzijdig papier van de Action. De ondergrond is grijs met een stippeltje, daarop de blaadjes, het rechte vlak naar beneden is een heel lichtbruin ruitje, daarnaast een strookje met ruitjes, streepjes in beige, bruin, lichtbruin. Deze had ik aanvankelijk eerst als ondergrond, maar was te druk voor het mooie. Op de achterkant was het kleine stipje. Als dwarsbalk heb ik een stuk grof linnen lint gebruikt, zo lekker simpel, maar mooi.
Onder het lint heb ik een Franse lelie-border van Noor Design gebruikt in lichtblauw.

In de tekst in het magazine staat als tip geschreven dat het rondje vervangen zou kunnen worden door een ovaal. Ik wilde onder het stempelafdrukje al de ovalen gebruiken die er nu ook onderzitten, alleen zat ik eerst aan een rondje van Kraft te denken. Dit had op het geheel niet zo veel effect. Bovendien moesten er nog wel een paar Noortjes gebruikt worden op de kaart, anders had het weinig nut om de kaart in te zenden. Daarom besloot ik om het ovalen vierkant met de Franse lelies te gebruiken in kraft. Op de hoekjes heb ik lichtblauwe Franse lelies geplaatst. Bovenaan nog Hoera gebruikt in hetzelfde lichtblauw. Ter afwerking de randjes ruller gemaakt en wat hoekjes omgekruld om de achterkant van het papier te laten zien.

Met deze challenge wil ik mijn kaart mee laten doen:
De Sketch it challenge van Noor, daar heb ik hem al naar toe gemaild.
http://dutchcardlovers.blogspot.nl/2015/05/challenge-233.html Een kaart met 1 afbeelding in een kader.

Mijn buurman was heel erg blij met de kaart, en de grote schaal met rode en witte geraniums en daar doen we het voor :-)


3 opmerkingen: