Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Ooit bedoeld om mee te kunnen doen aan kaarten-challenges en scrap-challenges, tegenwoordig een platform voor al mijn creatieve uitingen. Liefs Esther

Volgers

woensdag 21 oktober 2015

Pocket Letter Halloween

Halloween! De enge feestdag, elk jaar op 31 oktober. Op deze dag is de grens tussen het dodenrijk en het rijk van de levenden het kleinst en om de enge, gemene monsters te verwarren, verkleden de mensen zich. Ik vind het altijd wel wat hebben. Niet dat ik er zelf aan meedoe, en mijn kinderen willen ook nog niet echt meegaan met trick or treating.

De opzet voor deze pocketletter heb ik gekocht bij Kimya Verpakkingen. Tiets Wolfard had het voorbeeld gemaakt. Die was echt wel heel mooi, maar ook heel vol. Dan zie je de mooie achtergrondpapiertjes niet meer. Het papier is van de Boekenvoordeel, die heeft een seizoensblok, waar dit papier ook in zat. Het oranje papier linksboven en rechtsonder is van Bo Bunny.
In het zelfmaakpakketje van Kimya zat ook het patroon voor een heksenhoed. Die heb ik overgetrokken op zwart papier. Een stukje zwart gaaslint heb ik als rand om de hoed vastgemaakt. Wat watten en spinnen erbij voor het griezeleffect. Bovenaan de hoed een uil, die vastzit op een knijper. Ik heb zelf wiebelogen geplakt op de ogen, zo blijft die je aankijken.
Op het tweede vlakje heb ik zwart papier met spinnenwebben en pompoenen, hierop heb ik een pompoen uit het pakket geplakt. Rechts groen papier met huisjes en spinnen erop. Op de voorgrond twee zwarte huisjes met oranje papier erachter. Bovenaan het kaartje een oranje stippenlintje waarin ik een strikje heb gemaakt. Hieraan heb ik een bedeltje met een doodshoofd gehangen.

Aan de tweede rij heb ik een zwart lint vastgemaakt, waaraan kleine labeltjes hangen. Op het origineel staat het woord Spooky, maar dat vond ik niet zo leuk. Ik heb daarom voor Boe gekozen, met een vleermuis en spook ernaast. Veel leuker! Rechts heb ik een schoorsteenvegertje uit het pakket eraan gehangen.
Op de vlakjes eronder heb ik aan de onderkant een stukje zwart kant vastgemaakt. Links nog 2 spinnen erop en een banner met een piraten-doodshoofd. Op het middelste vakje heb ik een klein loonzakje van Kimya geplakt. Deze zat niet in het pakket, maar vond ik leuker om te gebruiken dan het grote zwarte zakje wat er wel in zat. Ik heb in het loonzakje een labeltje gestopt, met een tekst van Craft Emotions. Een stukje oranje en zwart lint eraan zodat je het eruit kunt trekken.
Rechts heb ik op de buitenkant een pompoen van Kimya geplakt. Deze vond ik er goed bijpassen, maar hij was me te fel van kleur. Met Distress Walnut Stain heb ik hem wat smoezeliger gemaakt. Deze pompoen en de uil op de knijper zaten overigens ook niet in het pakket, maar zijn wel te koop bij Kimya (joh het lijkt wel of ik er flink reclame voor aan het maken ben...) Links heb ik een wit poppetje gehangen, die ooit eens aan kleding of zo had gehangen. Deze vond ik er goed bij passen, omdat het wel leek op een mummy.

De onderste rij had ik als eerste klaar. Een kalender van oktober kon niet ontbreken naar mijn idee. Bovenaan de kalender zitten twee zwarte vogels op een rijtje. In het middelste vlak een digistamp van een uil op een tak, voor een volle maan. Onderaan het kaartje heb ik een stukje oranje rouchelint geplakt, met hierop 2 vleermuisjes, die her en der nog meer verstopt zijn.
Rechts heb ik een potje met een vreemd goedje erin geplaatst. Van het lint met de piraten-doodshoofden heb ik een ovalen label geknipt. Een labeltje eraan, waarop ik de twijfelachtige tekst Try Me heb geschreven. Zou jij het proberen als er rook en vieze geur uit zou komen? De spinnen kruipen op de pot...
Tot slot nog oranje en zwart gaaslint aan de zijkanten geknoopt met wat touw.

Ik vind het zelf heel gaaf geworden!

Met deze challenge wil ik meedoen:
http://knutselsenkadootjes.blogspot.nl/2015/10/challenge-28-knutsels-en-kadootjes.html herfst/halloween
http://www.de-egel.blogspot.nl/2015/10/oktober-challenge-10.html herfstkleuren
http://scrapcardschallengeblog.blogspot.nl/2015/10/scrp-cards-challenge-78.html herfst/ halloween, met een pompoen
http://paradiseofstamps.blogspot.de/2015/10/challenge-28-halloween-or-fall.html


10 opmerkingen:

 1. Hoi Esther,
  Ik heb het voorbeeld ook gezien van Tiets bij Kimya verpakkingen en dacht toen ook wow wat vol!! Ik vind ook prachtig hoe je, je eigen draai er aan hebt gegeven en dingen die je niet zo leuk vond vervangen hebt door eigen versiersels! Ik vind hem prachtig en je hebt er heel veel werk van gemaakt! Dankjewel voor je inzending naar het Scr@p-Cards Challenge blog en succes! Ik zocht naar je blog volgers, had me zeker aangemeld!
  Groetjes van Gerie en DT lid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther
  Wat een schitterende pocket letter, er zitten zoveel leuke details op dat je er naar blijft kijken.
  Gezellig dat je meedoet bij het Scr@p-Cards challengeblog.
  Lieve groetjes, Danoesja

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Daar heb je veel werk aan gehad, er is ook veel op te zien,
  heel mooi hoor ☺
  Bedankt dat je meedoet met onze "herfstkleuren" Challenge !
  Gezellige en fijne (knutsel) dagen
  Liefs van Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Esther wat heb je dit leuk gemaakt! Elke kaart is helemaal Halloween en er zitten zoveel leuke details in :) De pompoen heb je ook heel mooi verwerkt! Ook ik kan jouw volgerslijst niet vinden, want ik wilde mij ook aanmelden bij jou ;)
  Gezellig dat je mee doet bij Scr@p-Cards! Dank je wel voor jouw deelname en succes :)
  Groetjes Chantal
  DT-lid Scr@p-Cards Challenge Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo dames, wat een lieve reacties op mijn Pocketletter. Als het goed is, heb ik mijn blog zo aangepast, dat je makkelijker volger kan worden. Ik voel me in ieder geval erg vereerd erdoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,

  Wauw Esther,

  Supermooi gemaakt.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb niets met Halloween, maar dit is wel heel erg leuk gemaakt, mooi hoe alles bij elkaar past. Leuk dat je met deze herfstuitdaging van de Egel mee doet. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supersss dat je meedoet met onze 'herfstkleuren' Challenge !
  Bedankt voor je deelname en veel succes.

  {Challengeblog De Egel}
  {Hobbywinkel De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar is veel op te zien. Wat een werk. Mooi gedaan hoor!
  Dank je wel voor je inzending bij K&K.
  Liefs, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow Esther, wat een prachtige creatie. Zo gaaf en wat een werk!
  Alles is even mooi.
  Dank je voor het meedoen bij de Egel en K&K.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen