Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Wil je weten bij welke challenges ik regelmatig meedoe, kijk dan even helemaal onderaan mijn blog, daar staan de logo's. Liefs Esther

Volgers

dinsdag 8 december 2015

Nieuwe hobby: ik haak!!!

Jullie zullen je misschien afgevraagd hebben waarom het zo stil is van mijn kant. Dat zal ik je uitleggen, ik het er namelijk sinds kort een nieuwe hobby bij: haken. Met mijn zusje en schoonzusje zijn we op haakcursus geweest bij mijn buurvrouw Signora Anna.  En in 2x 3 lessen hebben we leren haken ( de basiscursus en de vervolgcursus, waarin we hebben leren patroonlezen). Mijn zus en ik vinden het zelfs zo leuk dat we, samen met onze moeder en nog twee andere vriendinnen,  in januari gaan beginnen aan een CAL-deken. Dit is een Crochet-along, waarbij je elke week een patroon krijgt en na 3 maanden heb je dan een volledige deken met streepjes van 130x190 cm groot!
Maar tot die tijd wil ik even laten zien wat ik tot nu toe gemaakt heb.

Als eerste een etuitje, waarin je bijvoorbeeld je haaknaalden kunt bewaren. Deze is gehaakt in wit en blauw gemeleerd katoen op haaknaald 5. Lossen, vasten, stokjes, minderen, picootjes, jaja het zit er allemaal in.

Na de eerste 3 lessen, hebben we (los van de lessen) een jute tas van de Spar aangeschaft en zijn we deze gaan omhaken naar het patroon van Saskia de Winter en Gerda Vogels. http://www.gerika.nl/wp-content/uploads/2014/09/patroon_sas-tas1.pdf.
Ik heb het gehaakt van Cotton-wol van de Zeeman in blauw en wit. Het is eigenlijk een vrij simpel ontwerp. De bodem bestaat uit vasten en de zijkanten uit stokjes en een toerlossen en vasten. Ik vond het leuk om te doen.
De bloemen die ik erop gemaakt heb, zijn de bloemen die we geleerd hebben tijdens de vervolgcursus. Ik vond het wel goed passen op de tas. Zo worden ze gebruikt ipv weggestopt en het maakt de tas echt af!
 

Na de sas-tas ben ik op internet verder gaan zoeken naar patronen en kwam toen deze twee tegen. Een lief zwart Pietje (onderzetter) en een sleutelhanger in de vorm van een hartje, naar het patroon van Karin aan de Haak . Deze had ik stiekem gehaakt voor mijn oma, moeder en zusje voor Pakjesavond. Het was een geslaagd cadeautje :-) Dus zoals jullie zien, zit ik niet echt stil. Ik ben zelfs alweer begonnen met het maken van een Victoria Omslagdoek, geschreven door Bernadette Ambergen. Als die af is, zal ik hem laten zien.
1 opmerking: