Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken. Ooit bedoeld om mee te kunnen doen aan kaarten-challenges en scrap-challenges, tegenwoordig een platform voor al mijn creatieve uitingen. Liefs Esther

Volgers

zaterdag 25 oktober 2014

Kerst in de jaren 50


Maak een kaart in jaren-50 stijl, was het thema bij Marianne Design Challenge Blog #115.
Leuk, eerst maar eens brainstormen, wat was er in de fifties? Ik ben van 1977, dus ik moet het hebben van films als Grease, series als Happy Days met The Fonz en vooral wikipedia en Pinterest. De ruimtevaart is begonnen in die tijd, er waren veel vetkuiven, wijde rokken, elpees, Elvis kwam op, jukeboxen, drive-in bioscopen, lunchrooms,zwart-wit geblokte vloeren, knalrood of juist pastel, auto's (natuurlijk de pink Cadillac maar ook de lelijke eend!), mensen schreven nog brieven of typten ze. Computers en mobiele telefoons bestonden nog niet.
En laat ik nou vlak voordat de challenge van start ging, bij de opruiming van het Creatief Centrum te Heesch een stempelset van Marianne Design hebben meegenomen (CS0871). Met de naaipatronen erop. Aanvankelijk dacht ik erover om een kaart met naaipatronen, papop, rits, deze dames en zo erop te maken, maar ik moest ook nog kerstkaarten maken. Dus werd het een kerstkaart.

De dames heb ik met rode en groene aquarelpotloden ingekleurd op auqarelpapier. Ja ik weet het, ik zou meer distress gaan gebruiken, maar die had ik dan weer niet in kerstige kleuren. Met de mal van de mobiele telefoon heb ik de ronde rechthoekige vorm van het plaatje en de rode ondergrond gemaakt. Als designpapier wilde ik de ruitjes van Marianne Design gebruiken, uit een kerstblok van een paar jaar geleden. Dit vond ik er zo bij passen, het geheel werd er meteen huiselijk van.
Oké en toen verder.... Hoe gaan we het nu doen? Van Stampin' up had ik nog het woodland-houten stempelblok liggen wat wel goed als ondergrond zou kunnen. Deze met bruine inkt van Memento op bruin kraft gestempeld. Ja dit wordt wel wat met de ruitjes... Het groene ruitjespapier heb ik in een lange strook van 5 cm gesneden, maar vond het een beetje mwa om deze recht te houden, dus heb er een hoek uit gehaald, waardoor het een vaantje werd. De randjes natuurlijk weer wat ruller gemaakt.
Toen vond ik nog iets ontbreken,,,tekst... Met een mal van Stampin'up heb ik deze vorm in bruin kraft uitgesneden. De randjes heb ik wat witter gemaakt met witte inkt. De tekst is van een stempel met een kerstengel, sterrenrand en fijne kerstdagen in 4 talen, weet alleen niet meer waar die van is...
De rand eronder met de hartjes en de krul is van Boekenvoordeel, uit de serie met de naai-artikelen.
De kaart heb ik afgemaakt met een schattig lintje en drie plakparels.

Ik hoop dat jullie heb weer goedkeuren. Hij is best anders dan wat ik normaal maak... vind ik zelf tenminste. Met deze kaart doe ik mee aan de challenge van Marianne Design, maar ook met We love Vintage, hun challenge is : Vintage, alles mag. Hé komt dat even goed uit ;-)

http://mariannedesign.blogspot.nl/2014/10/challenge-115.html
http://wlvc.blogspot.nl/2014/10/challenge-nr-34-en-random-winnaar-33.html


Groetjes van Esther


10 opmerkingen:

  1. Je hebt erg je best gedaan Esther, leuke kaart geworden en meteen weer een kerstkaart erbij.
    Gezellig dat je meedoet met onze challenge

    Gr. Anita
    MDblog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een lastige opdracht Esther om iets te maken uit de jaren 50 en dan moet het ook nog een vintage uitstraling hebben voor het WLVC..
    Ik zie dat je de randjes van het designpapier mooi bewerkt hebt en je hebt echte authentieke kerstkleuren gebruikt voor je kaartje.
    Hier mag je best tevreden mee zijn.
    Leuk dat je meedoet bij WLVC!

    Groetjes Janneke GDT WLVC

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kaart Ester en ontzettend leuk dat je de dames een rode en een groen jurk hebt gegeven, helemaal kerst zo!
    Gezellig dat je meedoet met onze challenge.
    Groetjes,
    Marleen
    MD Challenge blog

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo jij hebt je jezelf niet heel makkelijk gemaakt ;-) maar wat goed om eens uit je comfortzone te stappen en het toch maar te doen!
    Met dit plaatje heb je gelijk de goed sfeer te pakken hoor! En wat leuk dat je ook bij WLVC mee komt doen! Ja alles mag, komt dan zeker goed uit!
    Ik wil je alleen nog even vragen om volger van ons blog te worden we kunnen je niet vinden in het rijtje en dit is wel een voorwaarde om mee te dingen naar de prijzen!
    Mocht je toch al volger zijn hoor ik dat nog graag even van je ;-)
    Alvast bedankt voor je medewerking!
    Groetjes Jacomijn (DT-WLVC)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een moeilijke uitdaging heb je jezelf gegeven maar het ziet er prachtig uit.Leuk je te zien bij WLVC maar....we weten nog steeds niet of je volger bent van ons blog......met google+ is dat slecht te controleren dus misschien wil je het nog even laten weten?
    Groetjes van Plony

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Plony, ik ben een volger van jullie blog. Ik kan alleen geen afbeelding uploaden. Heb intussen me ook al via bloglovin aangemeld.

      Verwijderen
  6. Erg leuke kaart in de jaren 50 stijl.
    Gezellig dat je meedoet.

    Mieke, MD Challenge blog

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie kaart! Leuk dat je er een kerstkaart van gemaakt hebt!
    Bedankt voor het meedoen!
    Gr Wybrich
    DT MDchallenge blog

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke kaart heb je bedacht voor de jaren 50 stijl uitdaging.
    Bedankt voor het meedoen.
    Groetjes Ellie
    DT MD challengeblog

    BeantwoordenVerwijderen
  9. super gelukt deze 50 jaren kaart
    bedankt voor het meedoen
    groetjes jolanda bongers
    md challengeblog

    BeantwoordenVerwijderen